Klogskabens skat

Mange intelligenser-indskolingsmateriale af Lene Schmidt-Sørensen.
Illustreret af Kirsten Kargård. SIS-udgivelse.

Fotos

klogskabens_skat.jpg (147044 bytes)
Kopimappe

klogskabens_skat-open.jpg (159625 bytes)
Kopimappe

klogskab-oplaesbog.jpg (122093 bytes)
Farveprintet oplæsningsbog i displaymappe (her vist i trykt format)

klogskab-oplaesbog-open.jpg (129077 bytes)
Farveprintet oplæsningsbog i displaymappe (her vist i trykt format)

Beskrivelse

Priser og bestillingsnumre 

Kopimappe, farveprintet oplæsningsbog og CD:
Pris: kr. 850 + forsendelse og moms. Bestillingsnummer: 7801

Ekstra farveprintet oplæsningsbog:
Pris: kr. 125 + forsendelse og moms. Bestillingsnummer: 7802

Teorien om de mange intelligenser er udviklet af den amerikanske psykolog Howard Gardner, og ”Klogskabens skat” er tænkt anvendt som ”startskud” til arbejdet med de mange intelligenser i indskolingen.

I ”Klogskabens skat” arbejder børnene med, hvordan man er klog

Inden man kan præsentere eleverne for arbejdsformer, som tilgodeser de enkelte intelligenser, er det vigtigt, at eleverne får en forståelse af, hvad det vil sige at være ”klog på mange måder”, og hvad klogskab er. Ofte anser børnene selv de fagligt stærke som de klogeste. Men de ved også godt, hvem der er god til at skyde langt i rundbold, spille guitar eller bygge huler. Imidlertid ser de ikke disse færdigheder som ”klogskab”.

I folkeskolen skal eleverne støttes i deres personlige og alsidige udvikling og styrkes i deres personlige og sociale kompetencer, så de bl.a. kan lære HVEM ER JEG (lære at være) HVEM ER DE ANDRE (lære at leve sammen).

Til opfyldelse af dette kan undervisning byggende på de mange intelligenser være en stor hjælp.

Ved at arbejde ud fra de mange intelligenser lærer eleverne en masse om sig selv – hvad er JEG god til – hvor er MINE styrkesider – hvad er mine KAMMERATER gode til – og hvad kan JEG LÆRE af dem. Eleverne får hermed større forståelse og accept af forskelligheder.

I dette materiale er følgende intelligenser medtaget:

Materialet indeholder

Materialet består af en oplæsningsbog og en kopimappe med cd-rom.
Alt sammen lige til at kopiere og bruge i klassen.

Oplæsningsbogen med det tilhørende elevmateriale handler om 8 søskende med hver sin stærke side, som drager ud for at finde ”Klogskabens skat” – skatten, som vil fortælle dem om den klogeste i hele verden...

Ud over dette indeholder materialet et spil med opgaver til de forskellige intelligenser samt andre aktiviteter, som hjælper eleverne til en bred forståelse af begrebet ”klogskab” samtidig med, at det åbner for et større kendskab til de andre i klassen.

Til sidst findes en evalueringsbog til eleverne – ”Min lille bog med glade ansigter”, hvori intelligenserne inddrages som en del af elevens liv i skolen.

Meget af det, eleverne arbejder med igennem materialet, vil kunne gemmes i deres portfolio samt danne et godt udgangspunkt for elevsamtaler og skole/hjemsamtaler.

Gå til toppen