Udtalelser fra brugere af
farvede læsefolier fra Irlen Institute

Billede af farvede læsefolier som standardsæt med 10 farver
Standardsæt med 10
farvede læsefolier samt
vejledninger, information m.m.

Lille hjælpemiddel med stor effekt!

7/6-2012

"Som pensioneret læselærer, har jeg valgt at bruge min fritid til at undervise børn med læseproblemer. I denne lille artikel vil jeg fortælle om min erfaring med læsefoliet.

Det startede en dag, hvor jeg underviste en pige på 10 år, hun sad og kneb øjnene sammen, lagde hovedet på skrå, og havde tydeligt problemer. Jeg spurgte hende om hun havde svært ved at se, men det havde hun ikke, hendes øjne var gode nok, det havde hun fået undersøgt hos en øjenlæge.

Nu erindrede jeg svagt, at have læst om farvede læsefolier, jeg begyndte at søge på nettet, og fandt hvad jeg søgte hos Adlandia.

Med stor spænding modtog jeg de ti folieark, vi gik i gang med at teste, og stor var overraskelsen, da pigen nu kunnne fastholde bogstaverne.

Fra nu af brugte jeg farvefoliet til alle de børn der kom til test, og der er mange som kan have glæde af det.

En mor kom med sin søn, da hun mente han havde brug for hjælp. Jeg testede som jeg plejede og sluttede med foliet, drengen læste da en tekst sikkert, men roligt, en tekst som han tidligere havde hakket sig igennem. Moderen var tydeligt overrasket.

Jeg kan fortælle om flere, men for at gøre historien kort, vil jeg sige, et lille hjælpemiddel med stor effekt for det enkelte barn.

Jeg ved, at ikke alle er enige med mig, men jeg kan se, hvordan det hjælper, og hvor børnene rykker med foliet som hjælpemiddel."

Anita Jørgensen
Pensioneret læselærer
8766 Nørre Snede

Læsearkene er til allerstørste hjælp ved læsning

6/1-2010

"Læsearkene, som jeg modtog midt i november, bliver brugt. De er til allerstørste hjælp ved læsning, og jeg har dem altid med mig. Ved at gå selvtesten igennem, bliver det klart for mig, at jeg altid har haft problemer med at se klart, fokusere, jeg har altid sprunget ord over og haft svært ved at huske det læste. Jeg er stort set holdt op med at læse bøger. Aviser har jeg store problemer med, og papirer, som jeg skal sætte mig ind i, skubbes til side og bliver ikke læst.

Koncentrationen ved læsning, og i det hele taget, er dårlig. Mine synsproblemer er blevet forværret med årene, måske af min parkinsonsyge.

Optikere har aldrig forstået mit problem og anser mig for at være sensibel og vanskelig. Øjenlægen ser mit problem, men forklarer at problemet er parkinsonsygen og årsagen er at beskeder fra hjernen ikke når frem.

Jeg omtaler læsearkene for så mange som muligt."

Venlig hilsen og tak fra

Solvejg Lei
6400 Sønderborg

Et mirakel – og sikke en lettelse!

11/7-2009

"Så dukkede de op, læsefolierne, og sikke et mirakel, der er sket for min datter Xenia på 12 år: I løbet af den sidste uge har hun slugt den ene bog efter den anden – efter i seks år at have vægret sig ved at åbne en bog. For der var jo lige det, at for hende myldrede bogstaverne rundt på siden som myrer – og sådan har hun jo troet, det også så ud for os andre ... Men med sine to favoritfolier, den lilla og den gule, kan hun nu læse – og det går bare derudaf. Hold da op, sikke en lettelse for hende, for os som forældre ... og for hendes bedsteforældre. Af hjertet TAK."

Louise Winther
Organisationspsykolog/Cand.jur. m.m.
2000 Frederiksberg
www.LouiseWinther.dk

Se også dette indlæg på Facebook fra 13/4-2011:

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=202048799826845&id=252080037044

Nyttige links:

Webside om farvede læsefolier med mulighed for at bestille

Webside om bogen "Læsning med Farver" af Helen Irlen

Lille Mosevej 8 * DK-3050 Humlebæk * Tlf: 49 16 01 82 * Email: Adlandia@post8.tele.dk